Як не допустити лиха на власній кухні – поради рятувальників

Кухня є одним із найнебезпечніших місць у квартирі чи будинку, адже тут постійно використовують газові й електроприлади (духовку, мікрохвильову піч, електрочайник,  тостер тощо), відкрите полум’я та легкозаймисті речовини, наприклад олію. Усе це може за лічені хвилини призвести до пожежі, від якої постраждає домашнє майно чи навіть люди.

Аби не допустити загорання на кухні, рятувальники Великоберезнянщини радять громадянам дотримуватися кількох нескладних правил: не підпускати дітей до вогню, наглядати за приготуванням і розігріванням їжі, не тримати поряд із плитою пластиковий посуд, рушники та інші речі з горючих матеріалів, не наближатися до ввімкненої плити в халатах та іншому легкозаймистому одязі, вимикати всі джерела високої температури при виході з кухні.

Загалом же варто звертати увагу на різні зони ризику в приміщенні кухні, змальовані на схемі нижче.

Великоберезнянський РС У ДСНС України у Закарпатській області

Остання зміна сторінки: 23-07-2019 11:39